17 en 18 augustus
Door: JeePeePune
Blijf op de hoogte en volg Jean-pierre
18 Augustus 2013 | India, Poona
's Middags een bezoekje gebracht aan de Parvati Hills en Temple. Vanaf de heuvel zie je pas duidelijk hoe uitgestrekt Pune is met toch ook best wel wat groen voor zo'n miljoenenstad. Het is een erg rustgevende, spirituele plek waar je monniken, geliefden, schilders en toeristen tegenkomt. Daarna ook nog de Chatturshringi Mata Mandir bezocht. Een tempel met een mooie entree, maar verder verborgen ligt tegen de heuvels. Het lijkt daarnaast wel alsof je gewoon een groot huis binnenloopt. De aardige chauffeur Shrika brengt me mooi overal naar toe en vertelt van alles onderweg. Op een bepaald moment staan we achter een prachtige Royal Enfield, zeg maar de Indiaanse Harley Davidson, bij het stoplicht. De chauf ziet dat ik een foto wil maken als net het licht op groen springt. En wij in de achtervolging zeg maar. We weten naast hem te komen en ik kan de foto maken. Later stoppen we ook nog even bij een dealer om wat mooie shoots te maken.
Zondag, 18 augustus mijn verjaardag . Ik had gedacht dat gewoon maar te laten passeren, tenslotte ben ik maar een dag ouder dan de dag ervoor geworden. Maar...net lekker gesport, gedoucht en aangekleed belt het Westin. Of ik de deur open wilde doen want er stond ‘iemand’ voor de deur en mijn do not disturb lampje stond aan. Ik doe de deur open en wie staan daar: een aantal collega's: Sandeep, CT, Prasad S, Deb en Vinod compleet met boeket en kaart. Leuk en totaal onverwacht. Gezamenlijk drinken we koffie in de executive lounge en kletsen bij over van alles en nog wat. Wat blijkt: Sandeep heeft zo'n Indische Harley!
Rond een uur of drie lekker bijgekletst met Monique, de kinderen zijn allebei op pad, via de skype. Zoals gebruikelijk op zondag, ga ik rondom 18.00u naar Happy hour voor een drankje maar vooral hapje. Komt na een tijdje het personeel daar aanlopen met hun handen vol. Bloemen, een kaart en een chocoladetaart die Monique voor me geregeld heeft, uiteraard zonder dat ik dat wist! Zo leuk. En een kaart met een kado van......mijn SME-collega's! Dat hebben zij voor hun vertrek nog voor me achtergelaten. Het kado is een DVD box met '101 Bollywood Dances', om mijn (h)indische dance moves verder te oefenen. Erg leuk!!
De taart heb ik samen met het personeel en wat Engelse collega’s opgegeten. ‘s avonds nog twee keer gebeld door collega's en tussendoor heel veel berichtjes via de sociale media vanuit Nederland.
Dus wat ik dacht wat rustig zou verlopen, bleek heel anders te gaan.
Erg leuk en onverwacht allemaal, zeker als je ver van huis bent is dat zo waardevol. Leuk dat al die moeite gedaan wordt voor je.
Een dergelijke verjaardag ga ik niet vaak meer meemaken.
Op maandag op kantoor hebben mijn verjaardag ook nog gevierd met de gebruikelijke taart en ik had voor ons allemaal pizza laten komen.
Nou, weer even genoeg aandacht gehad.
20 Augustus 2013 - 13:05
Bets:
Hoi JP wat een leuke verjaardag weer iets anders dan in Nederland .Dat iedereen zo met jou begaan is zegt J zeker iets over jouw karakter ,zoals je zelf bent krijg je ook weer terug (niet altijd) Jij bent ook altijd zeer attent in dit soort dingen ,en daarom ben ik blij dat je nu ook verwend bent met je verjaardag,al is het dan wel ver van huis en haard.Het was zeker een verrassing de taart van Monique!!!!!!!
Geen moeite gespaard om dat te regelen,Dan gaat er wel wat door je heen denk ik.Je hebt weer een leuk weekend gehad lees ik in je verslag ,Fijn toch dan gaan die ook weer wat sneller voorbij.Want als je in het weekend maar alleen bent lijkt mij maar saai ,Maar jou kennnende vermaak jij je wel. nou JP nog even volhouden en maak er wat van he.heel veel gr vanuit Dongen , -
21 Augustus 2013 - 17:46
Frans:
Hoi Jean-piere,
Wat een verhaal zeg. Je mocht nog wel zeggen, in je reactie op mijn felicitaties, "het zal wel een rustig dsgke worden..."
Erg leuk voor je dat men zo met je mee leeft.
En inderdaad: wie goed doet, goed ontmoet , zo zie je maar.
Nog veel succes met je werk daar.
Gr, Loes, Tijs, Frans -
24 Augustus 2013 - 18:50
Fam.verbunt.:
Jaja JP,
Wordt de fiets ingerolen voor zo'n dikke Royal Enfield ???
Gr. Cees. -
26 Augustus 2013 - 22:28
Piet En Nellie Rooijakkers:
Hallo Jaen Pierre Hartlijk Gefeliciteerd met de verjaardag van Monique .Ikga morgen even op de koffie.
Hier is alles goed. Je hebt toch een mooie verjaardag gehad , zoiets maak je hier niet mee.
Wel mooi zeg. Gr Pa en Ma.