Agra en Fatehpur Sikri
Door: JeePeePune
Blijf op de hoogte en volg Jean-pierre
30 Maart 2013 | India, Agra
Na dit bezoek willen we door naar het Rode Fort, maar eerst brengt onze chauffeur ons naar een werkplaats waar dezelfde vakmanschapsmethoden worden gebruikt als eeuwen geleden. En uiteraard probeert de vriendelijke verteller ons wat te verkopen voor steeds aantrekkelijkere prijzen. Helaas, geen succes voor hem. Wel mooi om te zien.
Het Rode Fort is een enorm bouwwerk wat nog verbazingwekkend goed in tact is gebleven. Ook dit is een enorme trekpleister waar veel toeristen op af komen. Bij de toegangspoort verzamelen zich ook veel apen. Vanaf het fort heb je ook een mooi uitzicht op de Taj.
Een uurtje rijden van Agra ligt Fatehpur Sikir (stad van de overwinning), evenals de Taj Mahal en het Rode Fort geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Handig weet onze chauffeur ons te koppelen aan een zogenaamde student die uiteindelijk ons begeleid naar de moskee. Door de opdringerigheid van de verkopers (groot en klein) vergaat je de interesse om het geheel goed te bekijken. Negeren is het beste, maar niet altijd even eenvoudig. De student geeft ons weinig tijd om zelf de moskee en binnenplaats te ontdekken en ondanks onze pogingen komen we niet van hem af. De truc zit in het einde en beland je in de winkel van zijn vader.
Voor zonsondergang bezoeken we als laatste die dag de Tombe van Itimad ud-Daulah (juwelenkistje) ook wel de 'baby Taj' genoemd. Veel van de monumenten vallen uiteraard in het niet na de grote Taj. Toch maakt de ondergaande zon dat ook dit mausoleum de moeite waard is. De rust geeft de indruk dat veel toeristen deze fraaie tombe voorbij laten gaan.
Na deze bezige dag eten we nog een pizzaatje bij, jawel hoor, de Pizza hut. Smaakt best, al willen we voor de niet bestelde toch gekregen uienringen uiteraard niet betalen.
01 April 2013 - 14:01
Bets :
Jp wat maak je mooie foto''s en een heel goed reisverslag,je zou bij een reisbureau kunnen gaan werken met een job als reisgids ,Prachtig hoe je het allemaal beschrijft,gr Bets -
01 April 2013 - 14:21
Frans:
Je maakt inderdaad een mooi verslag van je belevingen, wordt er nog wel gewerkt...hahaha...
Gr,
Frans -
01 April 2013 - 17:31
Moontje:
Heb je goed gekeken wat die man voor zijn lieve vrouwtje heeft gedaan? Prachtig. Ik zou ook wel zo begraven willen worden later. Dus...........
Mooie foto's schatje. Gaan er zeker nog eens met ons gezinnetje terug naar toe en dan mag jij onze reisleider zijn.
Dikke kus van mij.