Het 3e weekend - Reisverslag uit Poona, India van Jean-pierre Rooijakkers - WaarBenJij.nu Het 3e weekend - Reisverslag uit Poona, India van Jean-pierre Rooijakkers - WaarBenJij.nu

Het 3e weekend

Door: JpR

Blijf op de hoogte en volg Jean-pierre

24 Maart 2013 | India, Poona

De tweede groep Trainees is afgelopen week begonnen. We liggen nog steeds op schema en houden het tempo hoog. Na een drukke week op kantoor is het lekker om in het weekeinde wat te ontspannen. Een bezoek gebracht aan Shaniwar Wada, een voormalig paleis waar nu niet veel meer van over is. Het is over de 40 graden en op de binnenplaats is het erg heet. Veel Indiers komen hier om verkoeling onder de bomen te vinden. Na een uurtje wat rondgekeken te hebben, besluiten we verder te gaan. Onze chauffeur is zo vriendelijk de weg te wijzen naar de Dagdusheth Halwai Ganapati tempel, die gewijd is aan de Hindu god Ganesh. Onderweg komen we, jawel, een olifant tegen. Schoenen uit en niet fotograferend lopen we in de rij pelgrims langs het rijkelijk versierde Ganesh beeld. Een indrukwekkend tafereel in de drukke winkelstraat. Daarna zijn we door de winkelstraten gelopen om de sfeer mee te maken. Zaterdag is een drukke winkeldag en we kunnen onze ogen flink de kost geven op de groente en fruit markt, de vele kledingkraampjes en evenzoveel eethoekjes. Wat een belevenis!

• 24 Maart 2013 - 10:05

Moontje:

Mooie foto's. Ik geloof dat ik onze volgende vakantie mijn fototoestel moet afstaan, want volgens mij heb je er een hobby bij.
    Jullie chauffeur heeft wel een modern kapseltje. HAHA!

Ik mis je. Dikke knuffel van mij

• 24 Maart 2013 - 11:54

Ton En Annemieke:

ha die JP,

leuk om te lezen en te zien dat alles goed gaat. Is echt een hele ervaring.
    als je dan de komende maanden het harde werken kan blijven combineren met het cultuur snuiven, en wat ontspanning, komt het wel goed.
    als je zo andere werelddelen ziet , hebben wij het zo slecht nog niet, toch!

groetjes uit de Kets.

• 24 Maart 2013 - 20:04

Robert En Fam:

Hee pierke,

Goed om te horen dat je lekker op schema ligt,werkt wel net zo relaxed,toch.En zo te horen en zien vermaak jij je prima daar,kun je toevallig de helft van de temperatuur naar hier sturen,jullie blij,wij ook.Het is hier net de noordpool,vandaag om het vriespunt en een ijzig koude noordooste wind.Verder alles prima hier.Succes weer de komenede week,ff weer een weekje bikkelen,spreek je dan weer,grtzz van ons

• 24 Maart 2013 - 20:41

Piet En Nellie Rooijakkers:

Hoy pierre het is bij jullie lekker weer. Hier lijkt het wel 10 gr onder 0 zo koud is het. Maar het zal

wel een keer beter worden .Vandaag is het Palmzondag en moest ons pa zingen bij de Volckaart
    Maar alles goed gegaan .Het is daar wel druk in de stad aan de fotos te zien . Gr van ons
    Pa en Ma.

• 24 Maart 2013 - 21:04

Danny:

Hoi J-P vanochtend gefietst met Siberische koudte 0-2 graden windkracht 7. Er waren 6 A-rijders Pascal, peter, michel, arjan, coen en ?verder een 1/2 A/B rijder loek en ik als enigste B-er totaal met 8 kleppers. verder was er niemand bij de viersprong wrs de biker wel die zijn geen watjes. Vandaag was het voor bikkels.
    Het leek op Gent Wevelgem.
    Hoog tempo tegen de wind 28-29 km in na 36 km 1.22 uur zat loek er doorheen en
    zijn loek en ik in afgeslagen richting Dongen in totaal 56 km( 2 uur) gereden in ijzige koudte. De overige A bikkels gingen nog richting doeveren om de 75 km te halen. Dus kortom in maart nog weinig fietsweer hopelijk in april beter.

Ik lees dat je je draai al hebt gevonden, soms met een lekke "koppakking" met 40 graden. Geniet buiten het werken ook van de cultuur hoort er ook bij.

Ben je weer een beetje op de hoogte.

Danny

• 25 Maart 2013 - 21:13

't Wild:

Goed om te lezen dat je je zo goed vermaakt in het weekend. Ontspanning is toch ook heeeeel belangrijk. Al een beetje gewend aan de temperatuur? Hopelijk wel, wij hier in ieder geval niet. Rob moest zaterdagochtend bikkelen op het voetbalveld, inclusief muts, handschoenen en thermolegging! Met windkracht 6 vlogen de ballen er wel in, aan 1 kant van het veld wel te verstaan. En ik, je schoonzus, bevriezingsverschijnselen in m'n gezicht! 40 graden verschil, dat is nogal wat he.
    Mooie foto's! Precies wat Monique zegt ja. Je kunt ook altijd nog persfotograaf worden ;-)
    Zet 'm op daar! Nog geen erwten op de kop kunnen tikken, trouwens?
    Groetjes JGARE

• 28 Maart 2013 - 19:29

Fam. Verbunt.:

Ha Jean-Pierre,

Goed om te lezen dat het allemaal goed gaat, volgens mij begin je al bruin te worden.
    Wat mijn achternaam genoot betreft, waren de echte bikkels uiteraard al weg en die biken 56 km door de erg droge bossen, nouja bossen, op de vaste MTB route in Dorst is een kettingzaag op hol geslagen en heeft een groot gedeelte plat gegooid, je herkent het bijna niet meer.

Jouw vervangen voor de VTT, gaat hoogstwaarschijnlijk "Schakel-draad" worden, Peter had hem gevraagd en hij wilde het gelijk.

Geniet er verder van en maak er een mooie tijd van.

Gr. Cees en de dames.

• 29 Maart 2013 - 16:48

Damayanthi:

Hallo Jean-Pierre,

Leuk om te lezen dat het zo goed met jullie gaat in Pune!
    En wat een bijzondere ervaring om het Holi feest mee te mogen maken :D

Hier gaat alles goed, hoewel het nu vrij rustig is op Goede Vrijdag ;)

Heel veel (werk)plezier toegewenst!

Groeten,

Damayanthi

• 30 Maart 2013 - 13:41

De Kooikes:

Hoi Jean-Pierre,

Proficiat met de verjaardag van je zoon! Goed om te zien en horen dat je het daar goed maakt.

Volgens mij maak jij dat half jaartje daar gemakkelijk vol! Je hebt ook nog zo veel dingen te doen en te bekijken daar, denk ik. Zoals sprinkhanen eten, riksja rijden, een maatpak aan laten meten, een tatoo laten zetten etc. etc.

Bij ons lopen de ijsberen nog steeds met een bontjas aan, dus geniet (en werk) daar nog maar lekker.

Tot binnenkort als je weer even in ons kikkerlandje bent. Wij drinken er morgen nog wel eentje op jou gezondheid.

Anita en Armand