Aankomst in Bombay - Reisverslag uit Bombay, India van Jean-pierre Rooijakkers - WaarBenJij.nu Aankomst in Bombay - Reisverslag uit Bombay, India van Jean-pierre Rooijakkers - WaarBenJij.nu

Aankomst in Bombay

Door: JpR

Blijf op de hoogte en volg Jean-pierre

09 Maart 2013 | India, Bombay

Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties. En inderdaad, met de auto zou geen optie zijn. Vliegen is ook veel leuker en in mijn geval ook veel luxer! Gisterenavond (of eigenlijk afgelopen nacht) aangekomen op het International Airport van Mumbai. Na de douane, nog snel even het registratieformulier invullen, het ophalen van de koffers (nee, geen hulp nodig), het pinnen van wat contante rupia's buiten op zoek naar onze chauffeur. Mensen genoeg die je een taxi, op gepaste afstand, aanbieden, maar geen pendel naar het WestInn. Helaas, dus dan maar gebruik maken van een prepaid taxi zodat je toch een betrouwbare prijs voor je rit betaald. Met de koffers op dak, het verkeersgedruis in. Direct bij het verlaten van het vliegveld maak je de stad mee. Druk door elkaar gedrang van auto's, busjes, riksha's, taxi's en voetgangers. De huizen zijn grauw en vervallen.En dan heb ik het nog niet eens over de talloze sloppenwoningen. Er wordt veel aan nieuwe wegen gewerkt al merk je daar door het hobbelige asfalt niet veel van. Mensen leven veel op de straat, sommigen slapen er zelfs. De rit naar het Westin neemt zo'n klein half uurtje in beslag. Inchecken gaat vlot. Kamer is prima, luxe zelfs. Wat een contrast met wat je buiten ziet. Als het hotel in Pune dezelfde standaard heeft, dan kom ik de komende weken wel door. Leuk, Skype werkt prima en het is snel aan de praat ook. Nog even een lekker bad genomen en toch snel gaan slapen, het is ondertussen al 03.00u, even wennen die nieuwe tijd. Zojuist heerlijk ontbeten, veel keus en heerlijke ommeletten. Om 12.00u reizen we af naar Pune (hopelijk).

• 09 Maart 2013 - 08:07

Sharon:

Goodmorning Mumbai!! Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Nu nog de laatste kilometers... Poepoe, toch wel een stukkie reizen om te werken :) over Pune al enthousiaste verhalen van Vesna gehoord gisteren. Team 2 krijgt nu ook al de kriebels! Goeie reis verder en wij genieten hier nog maar van een regenachtig en koud weekend...

• 09 Maart 2013 - 11:39

Bets:

Hoi JP je eerste grote trip zit er dus op,nu maar afwachten wat er allemaal nog te wachten staat.Wel spannend hoor. hou je taai he, vele groetjes van mij .

• 09 Maart 2013 - 12:00

Piet En Nellie Rooijakkers :

Is de vliegreis goed gegaan nu de volgende trip nog gr pa en ma

• 09 Maart 2013 - 12:39

Annie En Toine:

He Pierrre,
    succes daar in India. Valt het klimaat ook mee?

• 09 Maart 2013 - 18:48

Toos Geerts:

Hoi Jean Pierre.
    Goed aangekomen op je bestemming?? Misschien de reis toch wat vermoeiend geweest? Ik hoop dat het allemaal meevalt. Heel veel succes! Groetjes Toos en Inge

• 09 Maart 2013 - 19:14

Fam. Verbunt:

Ha die Jean-Pierre,

Goed te lezen dat de reis goed verlopen is.
    Maak er een mooie tijd van en uiteraard nog even het laatste stukje naar Pune reizen.

Gr. Cees en de dames.
    Oja, heel de dag regen hier en morgen kans op sneeuw, dan weet je het wel, de wegjurken pakken ook de MTB...

• 11 Maart 2013 - 09:33

Jessica:

Hoi Jeepee...
    Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekoment in Mumbai! Zo te lezen een hele andere wereld.
    Succes met de rest!
    gr. Jessica